Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting
Početna Aktualnosti eSkills Week 2012

eSkills Week 2012


eskills-week-logo1Pridružite se aktivnostima  "Europskog tjedna ICT zanimanja i digitalnih kompetencija"! Saznajte više o digitalnim vještinama za poslove u današnjem i budućem digitalnom društvu. Želite li steći svoj prvi Microsoftov certifikat? I to besplatno!

 

Raspored svih događanja

Moj prvi Microsoftov certifikat

Visoko učilište Algebra - Visoka škola za primijenjeno računarstvo kroz svoj program „Postani IT stručnjak“ kao dio EU „e-skills week“ inicijative „Digital agenda for Europe 2020“ aktivno radi na promicanju ICT kompetencija, usmjeravanju učenika prema inženjerskim karijerama i ukupnom povećanju konkurentnosti domaćeg gospodarstva.

Odaberite Vama primjeren prvi certifikat!
Sudjelovanjem u ovoj inicijativi, još u srednjoj školi možete steći međunarodno prepoznatljiv certifikat kojim potvrđujete vaša znanja i IT vještine polaganjem jednog od dva ponuđena certifikacijska ispita. Svaki od ponuđena dva certifikata već su pravi izbor za početak uspješne IT karijere, ali vrijednost vam se povećava stjecanjem svakog dodatnog MTA certifikata ili nekog od naprednijih kao što su MCTS ili IT PRO, jer time dokazujete svoju širinu poznavanja tehnologija i posjedovanje širokog spektra vještina. Stoga se upoznajte sa cjelokupnim putem do vrhunskog stručnjaka polaganjem Microsoft certifikata i već danas planirajte vašu budućnost uz Visoku školu za primijenjeno računarstvo Algebra!

Fight Club – IT protiv estrade

Fight Club će se održati povodom "Europskog tjedna ICT zanimanja i digitalnih kompetencija", u sklopu kojeg će snage odmjeriti IT industrija protiv estrade.
Svrha rasprave primarno je usmjerena na podizanje svijesti o važnosti investiranja u informatičku pismenost građana te o nizu mogućnosti koje informatičke vještine i ICT zanimanja nude.
Pokušat će se usporediti IT industrija s profesijom estradnih umjetnika. Raspravljat će se prednostima i nedostacima rada u IT industriji u odnosu na estradu, a neka od znanih imena estrade će pripomoći da  se poruka o važnosti i značaju ulaganja u informatičke vještina i digitalne kompetencija prenese mladim ljudima, studentima i široj javnosti.

Boje  IT industrije branit će girl geek - Barbara Slade i informatičar - Jerislav Bobić, dok će estradnu zajednicu predstavljati Ivan Dražić (javnosti poznatiji kao Dragi iz grupe Connect) , Bizzo iz Bolesne braće te  Adnan Mehmedović, zvani Medo.
Fight CLub će se održati u srijedu, 28. ožujka 2012. g, od 18:30 do 19:30 sati,  u prostorijama kluba KSET, Unska 3, Zagreb. Ulaz je otvoren i besplatan za publiku.

Hacking Night

U petak 30. ožujka održat će se Hacking Night 2012, kojem se mogu priključiti svi zainteresirani, organizirani u timove od po tri natjecatelja te tako okušati svoje sposobnosti hakiranja poslužiteljske arhitekture. Natjecanje je podijeljeno u 10 zadataka (SQL injection, steganografija, BoF, skeniranje ranjivosti, WiFi hacking, reverse engeneering, MitM...), a cilj je - prije od ostalih otkriti i prijaviti ranjivosti informacijskih sustava. Natjecanje se održava u Visokoj školi za primijenjeno računarstvo Algebra od 18:00 do 01:00 sat, a organizatori su pripremili pizzu i pića za sve natjecatelje te dakako nagrade za pobjednike - koje će zasad ostati iznenađenje. Zadatke za vješte hackere osmišljavaju sigurnosni eksperti - Bojan Ždrnja iz tvrtke Infigo IS te Robert Petrunić i Zlatan Morić iz Algebre. Ulaz je slobodan za sve tehnološke entuzijaste.

Vezani članak: Europski tjedan ICT zanimanja i digitalnih kompetencija 2012. eSkills Week 2012