Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting
Početna Pitanja o državnoj maturi Najčešća pitanja - siječanj 2014.

Najčešća pitanja - siječanj 2014.


Ranije položeni ispiti DM – ne žele ponovo polagati

Položene ispite državne mature, osim ako sami ne želite, ne morate ponovo polagati. Možete prijaviti samo studijske programe, a Vaši će rezultati biti pridruženi automatski kad se formiraju rang liste. 

 

Ranije položeni ispiti DM – moraju/žele polagati neke

Vaši rezultati položenih ispita vrijede trajno, tako da ove godine možete polagati samo one ispite koji Vam trebaju radi upisa na željeni fakultet. Rezultati položenih ispita i iz prethodne godine bit će automatizmom dodani u trenutku formiranja rang lista.

Napominjemo sljedeće: u slučaju da odlučite ponovno polagati ispit kojega ste već položili, za rangiranje će se uzeti zadnji rezultat (ovogodišnji), bez obzira je li bolji ili lošiji od prethodnoga.

 

Ispis prijavnice

Nakon što prijavite sve željene ispite, dužni ste zaključati prijavu na poveznici Moj odabir /Potvrđujem konačnu prijavu ispita državne mature, kako bi preuzeli prijavnicu, koja će Vam se tada pokazati.

Prijavnica je dokument na kojem se nalaze osobni podatci te ispiti koje je kandidat prijavio. Ispisanu prijavnicu iz sustava potrebno je potpisati i poslati na adresu Nacionalnoga centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja (Petračićeva 4, 10 000 Zagreb).

 

Uplate

Ispite možete uplatiti u bilo kojoj poslovnici banke ili u poštanskom uredu ili internet bankarstvom. Podatci za uplatu, odnosno broj računa i suma objavljeni su Vam na Vašoj stranici u sustavu, na poveznici Moji podatci/zaduženja i uplate.

 

Mjesto pisanja

Mjesto pisanja odabrat ćete prilikom prijave ispita u padajućem izborniku, između 5 ponuđenih gradova, a točna adresa ispitnoga mjesta objavljuje se pet dana prije pisanja ispita na Vašoj stranici, na poveznici Moj raspored.

 

Poslani dokumenti/prijavnica – nije označeno u sustavu

Postupak zaprimanja i verifikacije dokumenata je proces koji ima propisane procedure i traje nešto duže. Pojedinačno zaprimanje dokumentacije nismo u mogućnosti provjeravati. Kada Vaši dokumenti dođu na red, sve podatke unijet ćemo u sustav i bit će Vam vidljivo na Vašoj stranici na poveznici Zaprimljen dokumenti.

Izgubljen PIN i TAN

Novi mogu zatražiti slanjem sms poruke OPET na broj 66354.Izgubljen/ukraden mobitel

Potrebno je putem e-maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript poslati osobne podatke:

- ime i prezime

- OIB

- datum rođenja

- broj mobitela upisanoga u sustav

- novi broj mobitela

 

Učenici 4. razreda mogu se javiti ispitnome koordinatoru u svojoj školi koji će se javiti Centru za izdavanje novoga PIN-a i TAN-a.

 

Netočan podatak u sustavu na poveznici Opći podatci

Učenici 4. razreda srednjih škola u RH, iz razloga što se njihovi podatci u sustav prenose iz e-matice, moraju se javiti u školu administratoru e-matice, koji će taj podatak ispraviti u e-matici i nakon sljedeće sinkronizacije ispravan podatak bit će vidljiv i u sustavu.

Svi ostali pristupnici javljaju se Centru putem e-maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ili telefonom na broj Info centra 01 4501 899.

 

Dozvoljena džepna računala

Na mrežnoj stranici centra objavljena je http://dokumenti.ncvvo.hr/Drzavna_matura/2010-03-31/uputa_o_racunalima.pdf, koja navodi svojstva dopuštenih i nedopuštenih računala.

Da bismo pomogli u snalaženju pristupnicima i nastavnicima, naveli smo i neke primjere (najčešće korištenih) džepnih računala: http://dokumenti.ncvvo.hr/Ispitni_katalozi_13-14/Kalkulatori/primjeri_dzepna_racunala.pdf

 

Rokovi

Svi važni rokovi objavljeni su u kalendaru aktivnosti na početku svake brošure na stranici www.postani-student.hr te na poveznici http://dokumenti.ncvvo.hr/Drzavna_matura/2013-12-03/kalendar_aktivnosti_2014.pdfOdjava ispita

Prijavljeni ispiti mogu se odjaviti. Rok za odjavu ispita je: 30. 4. 2014.

Učenici 4. razreda srednjih škola u RH zamolbu za odjavom dostavljaju školskom ispitnom povjerenstvu.

Svi ostali pristupnici javljaju se Centru na način kako će biti objavljeno nakon završetka roka za prijave.