Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting

Kako se pripremiti za ispite državne mature?


U idealnom slučaju današnji je maturant za ispite državne mature počeo učiti još od prvog razreda srednje škole, polako, sustavno i pažljivo, a od početka ove školske godine napravio detaljan plan i intenzivirao svoj rad. Oni manje nadobudni (većina maturanata) nekako će ipak pričekati da se ispiti približe pa “stisnuti” i pokušati nadoknaditi vrijeme. Ipak, nemojte čekati zadnji čas! Ispiti se približavaju, a uobičajene obveze rastu i može se dogoditi da ne stignete odraditi sve što ste planirali i što je potrebno.

Kako se pripremiti za ispite državne mature - Algebra - otvoreno učilište

U nekom trenutku će vas preplaviti velika količina predmeta i gradiva, što sigurno neće rezultirati kvalitetnim znanjem i njegovom primjenom. Iz iskustva i mnogobrojnih istraživanja pokazalo se da je raspodjela gradiva na manje vremenske i sadržajne cjeline puno bolja od maratonskog učenja. Poznat “kampanjski” pristup učenju možda pomaže da riješimo neki ispit ili izvučemo kakvu dobru ocjenu, ali to svakako nije kvalitetno znanje i takve će informacije vrlo brzo ispariti iz glave. Što dulje želimo zapamtiti naučeno, to je potreban i dulji vremenski period u kojem to gradivo učimo. Također, nemojte zaboraviti na poslovicu “Repetitio is mater studiorum.” – kako bi se zapamtilo, gradivo nije dovoljno vidjeti jednom, već ga treba ponavljati.

Prilikom učenja korisno je rješavati testove i zadatke koji nas prisiljavaju da informacije dozivamo u sjećanje te ih bolje pohranjujemo i olakšavamo im pristup u budućnosti. Osim toga, dobivamo direktnu povratnu informaciju o našem znanju. No, prilikom spremanja za maturu pazite da rješavanje zadataka sa starih rokova ne postane jedini i isključivi način “učenja”, kako se ne bi neugodno iznenadili kad u testu naiđete na drugačije zadatke!

Učenici se na različite načine pripremaju za polaganje ovih ispita, od samostalnog učenja, preko instrukcija i priprema u školi pa do specijaliziranih priprema izvan škole. Koji god pristup izabrali, krenite čim prije!

Pripremi se za državnu maturu u Algebri!

Algebrine pripreme za državnu maturu su jednakom kvalitetom dostupne u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku te tako možeš odabrati grad koji ti je najbliži i kvalitetno se pripremiti za predstojeće ispite. Možeš upisati pripreme iz svih obveznih predmeta odnosno Matematike, Hrvatskog i Stranog jezika, kao i izbornih predmeta Kemije, Fizike, Biologije, Psihologije i Politike i Gospodarstva.

Sve predmete smo  rasporedili u nekoliko ciklusa te smo posebno pazili da zadržimo isti broj sati u svakom od ciklusa bez obzira na termin održavanja, kako bi maksimalno mogao iskoristiti vrijeme za stjecanje znanja, ali i vježbanje na velikom broju zadataka i primjera koji su svi sastavljeni od vodećih profesora svakog predmeta. Učenike grupiramo u skupine istog predznanja kako bi se nastava mogla odvijati po najvišim standardima te smo razvili posebne i prilagođene priručnike i skripte!

Izmjeri svoje znanje putem besplatnih ispita na http://drzavnamatura.hr/online-ispit-drzavne-mature/ i provjeri koliko si zaista dobar u obveznim, ali i izbornim predmetima!

U Algebri dobivaš i besplatno karijerno savjetovanje o državnoj maturi, ponudi fakulteta i stanju na tržištu rada, vrhunske priručnike uključene u cijenu, sjajne i pomno odabrane profesore te mnoge druge supermoći!

Više informacija o predmetima, ciklusima, besplatnom karijernom savjetovanju i upisima možeš saznati na www.drzavnamatura.hr ili nam se javi na Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript i telefone 01/2332-861, 021/444-555, 051/214-036, 031/373-400, a ukoliko na upis dođeš sa prijateljima, svi dobivate GRUPNI POPUST na sve predmete koje upisujete te možeš odabrati različite načine plaćanja i do 12 rata. Pridruži nam se i na Facebooku https://www.facebook.com/drzavnamatura.hr

Rezultat na državnoj maturi je jako bitan!

Nemoj zaboraviti da je uspješno riješena državna matura ulaznica za upis na fakultet, bez obzira na to koliko bodova ona ukupno nosi. Na nekim se fakultetima polažu i dodatne provjere kao nadopuna razredbenom postupku te će se svaki od učenika plasirati na rang listu željenog fakulteta na osnovi ocjena iz srednje škole, rezultata mature i eventualnih dodatnih provjera.

Gužve na fakultetima su prilično velike i nije dovoljno zaželjeti studirati, već se treba izboriti za svoje mjesto pod suncem. Društveni fakulteti uglavnom postavljaju uvjet da se hrvatski i strani jezik polažu na A razini, a matematika na B, što na prvi pogled izgleda super, ali treba biti svjestan činjenice da je na društvene fakultete vrlo veliki pritisak potencijalnih studenata pa postoje primjeri gdje je po dvadesetak i više ljudi u konkurenciji za jedno mjesto. Prirodni i tehnički fakulteti u startu postavljaju strože kriterije, odnosno značajnije boduju „teže“ predmete poput matematike, fizike i kemije te se u tom dijelu treba dodatno pripremiti. Ukoliko želite na „top“ fakultete poput medicine, farmacije, arhitekture, psihologije i slično, spremite se na polaganje svih ispita na višoj razini.