Joomla TemplatesBest Web HostingBest Joomla Hosting
Početna Vijesti Polaganje ispita državne mature uz prilagodbu ispitne tehnologije u ljetnome roku školske godine 2013./2014.

Polaganje ispita državne mature uz prilagodbu ispitne tehnologije u ljetnome roku školske godine 2013./2014.


prilagodba2Podsjećamo maturante kojima je potrebna prilagodba ispitne tehnologije (imaju motoričke teškoće, oštećenje sluha, vida ...), a nisu ovogodišnji maturanti u redovnom sustavu obrazovanja u RH na slijedeću vijest:

 

 

Objavljeno na www.postani-student.hr,  2.12.2013, 08:48

Sve pristupnike koji su svoje četverogodišnje srednje obrazovanje završili u Republici Hrvatskoj prije školske godine 2013./2014, koji svoje obrazovanje završavaju u ustanovama za obrazovanje odraslih ili osobe koje su završile ili završavaju srednje obrazovanje izvan Republike Hrvatske, a koji žele pristupiti polaganju ispita državne mature u ljetnomu roku 2013./2014. i smatraju da im je potrebna prilagodba ispitne tehnologije (imaju motoričke teškoće, oštećenje sluha, vida ...), upućujemo na dokument za učenike s "Upute za prilagodbu ispitne tehnologije na ispitima državne mature“) objavljen na mrežnoj stranici www.ncvvo.hr.

Također, o potrebi prilagodbe ispitne tehnologije potrebno je obavijestiti Nacionalni centar zavanjsko vrednovanje obrazovanja, na adresu:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .

Rok za dostavljanje obavijesti je 10. siječnja 2014. godine. Nakon toga svaki će kandidat dobiti Obrazac zahtjeva za prilagodbu i detaljne upute o dostavljanju dokumentacije.

Svim kandidatima koji žele postaviti zahtjev preporučujemo da pripreme odgovarajuću dokumentaciju kao što je:

a) medicinska i/ili

b) psihološka i/ili

c) edukacijsko-rehabilitacijska (nalaz i mišljenje logopeda, socijalnog pedagoga, rehabilitatora)  i/ili

d) rješenje o stupnju invaliditeta.

Dokumentaciju će biti potrebno dostaviti do 7. veljače 2014. godine.